EL 9 D’OCTUBRE D’UN NOU PAÍS

Un any més, arriba el 9 d’octubre, la Diada commemorativa del País Valencià. En aquesta data, els valencians i les valencianes celebrem l’entrada de Jaume I a la València musulmana, l’any 1238, i el naixement del poble valencià tal i com el coneguem. És un dia on els valencians i valencianes celebrem la nostra unitat i avinença i les nostres virtuts com a País Valencià. O així hauria de ser.

Durant anys, els i les joves del Bloc i Compromís hem participat de tots els actes commemoratius de la Diada, entre els quals s’inclou la processó cívica. Hi participàvem perquè hi volíem recuperar la presència del valencianisme progressista i intentar, en un ambient hostil que ens rebutjava des de la institució i des del carrer, transformar l’acte en un de per a tots i totes les valencianes, plural i festiu. Malgrat això, quedava clar que l’esquerra valenciana no tenia cabuda en un acte dominat per la dreta i el blaverisme, però tot i així, no ens férem enrere i vàrem resistir.

Aquella paciència ha tingut la seua recompensa. Enguan tot és diferent. El canvi va arribar a maig i amb el nou govern, la perspectiva de la celebració ha canviat.  És la nostra oportunitat per deixar enrere debats estèrils que ens perjudiquen, i ser valents i valentes per reclamar la nostra identitat com a poble unit, alegre i combatiu, sense cap mena de complexos ni titubejos. El discurs de la por de la dreta rància ja no té cabuda en el país que hem de construir.
Però no podem oblidar que la realitat d’este País no ha canviat ni pot canviar d’un dia per a un altre gràcies al nou govern de l’esquerra valenciana. No podem ignorar la situació injusta que patim en el context de l’Estat Espanyol: infrafinançat, ridiculitzat i pràcticament ignorat, el poble valencià no és escoltat ni respectat a Madrid. Hem d’insistir en un nou finançament, per a poder construir un País més igualitari
i just, que escriga el punt i final a l’etapa de corrupció i retallades, i que recupere la nostra economia, serveis socials i cultura propis. 

D’esta manera, insistint en el context d’il·lusió i esperança, volem reclamar el canvi social per al nostre País Valencià. Ha arribat el moment de celebrar la nostra unitat, reclamar la nostra dignitat i rebutjar d’una vegada per totes aquelles persones que ens ho impedeixen. No tenim cap por a ser el que som: un poble amb identitat, una nació històrica.

Per tot açò, des de Joves del País Valencià-Compromís animem a tota la ciutadania a assistir, amb més força i comboi que mai, a la processó cívica que eixirà de la Plaça de l’Ajuntament de València a les 12 hores del matí. I  també participarem i vos animem a fer-ho a la manifestació de la vesprada, que eixirà de la Plaça Sant Agustí a les 18 hores, amb el lema “9 d’Octubre, nou finançament, nou país”.

Coordinadora Nacional de Joves del País Valencià – Compromís.

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *