LA DIADA HA ARRIBAT

El 9 d’octubre és un dia molt especial per a qui estimem la nostra terra. Sempre ho ha sigut. No hem tingut temor durant estos anys difícils, on sentir-se valencià i valenciana era una cosa recriminable, on es qüestionava la unitat de la llengua i la policia volia que amagarem les senyeres per “evitar conflictes”. Som un poble fort i ho hem demostrat.

Este any és especial, ja no som una minoria marginal a la qual titllen de catalanista per tal de tapar les vergonyes d’un govern corrupte i miserable. Totes eixes coses han passat de llarg i les mentides han trencat un sac que ja estava massa ple. La gent s’ha adonat que un altre País Valencià és possible, un país ple de color, il·lusió i de persones valentes.

En la prèvia d’un dia tan important com és la nostra diada, ja només els quede furtar el penó de la conquesta per intentar atemorir-nos. Però, si cal, tornarem a teixir les senyeres trencades i amagades per poder lluir-les. Un any més volem demostrar que el País Valencià represente la dignitat, el progrés i el consens que sempre han volgut silenciar.

La música i balls deixaran enrere la foscor i vets d’un govern que volia negar-nos la nostra identitat. Omplirem places i carrers des de Vinaròs fins a Oriola amb la germanor i l’alegria que ens caracteritza i cridarem ben fort que el País Valencià ja no assumeix imposicions centralistes i postdictatorials, el poble valencià ha despertat amb més força que mai.IMG_5880

Ha arribat la diada de la nostra gent, una diada per anar amb la cara ben alta pel carrer sense avergonyir-nos de les persones que ens representen a les institucions valencianes. Ja hem dit adéu a panxescontetes acomodades que venien el poble per tindre la butxaca plena. Una diada per reclamar un finançament just per poder atendre les necessitats de la nostra gent. Una diada per dignificar la nostra escola i la nostra cultura. Una diada per reconèixer que saber valencià és un dret i no una opció residual. Una diada per protegir la nostra terra davant les agressions de les multinacionals sense escrúpols. Una diada on els aldeans i les aldeanes eixim al carrer sense vergonya de ser qui som.

Ja sabem que allò que val és la consciència de no ser res si no s’és poble. I a nosaltres ens han privat de ser poble públicament durant molts anys. Però això ha acabat. Per fi, després de tant de temps, el dia ha arribat i el País Valencià ha despertat per lluitar, com mai, per la nostra terra. Eixirem, ballarem, cantarem i farem palès que el País Valencià està més viu que mai i farà realitat un canvi que ja s’escolta.

Marta Sorlí – Secretària d’Organització de Joves del País Valencià – Compromís.

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *