El Congrés aprova la iniciativa de JovesPV – Compromís que proposa ampliar el dret a vot als 16 anys

  • La PNL de Compromís contempla una llei de Participació Juvenil, la creació d’una Secretaria d’Estat de Joventut i blindar el Consell de la Joventut d’Espanya

  • Marta Sorlí: “la participació juvenil en l’estat espanyol s’ha convertit una utopia després de les retallades dels últims anys i la falta de voluntat política”.

La Comissió d’Igualtat del Congrés dels Diputats ha aprovat la Proposició no de Llei de JovesPV – Compromís per a incentivar la participació juvenil en tots els àmbits amb els 18 vots favorables de PSOE, Unidos Podemos i Grup Mixt, 15 abstencions procedents de PP i PNB i els 3 vots en contra de Ciutadans.

La iniciativa de Compromís, transaccionada amb el PSOE, torna a obrir el debat de la inclusió dels joves en la vida política ampliant el sufragi a partir dels 16 anys. A més a més esta PNL insta al Govern a “elaborar una Llei de Participació de la Joventut on es regule el moviment associatiu juvenil en l’àmbit polític, social, sindical, empresarial, econòmic, cultural i religiós”; “crear una Secretaria d’Estat de Joventut que vetle per fomentar les polítiques juvenils en tots i cadascun dels departaments ministerials i administracions públiques perquè la participació siga transversal” i “blindar el Consell de la Joventut d’Espanya com a òrgan de participació juvenil i representació juvenil i garantir la seua independència respecte al Govern de l’estat”

Marta Sorlí en la defensa de la PNL de JovesPV-Compromís ha declarat que “la participació juvenil en l’estat espanyol s’ha convertit en una utopia després de les retallades dels últims anys i la falta de voluntat política”.

Arxivat en: Moviments Socials, Nacional

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *