JovesPV amb el #26F. No al 3+2!

La universitat pública ha patit un nou atac per part del govern espanyol del Partit Popular, presentat pel Ministre de Cultura i Educació, José Ignacio Wert. El Decret 3+2 ha sigut aprovat amb nocturnitat i traïció, sense comptar amb la veu ni el consens de la comunitat universitària, com ja va sent la tònica del Partit Popular. El govern fuig del debat, però ja no al si de la universitat, sinó al Congrés dels Diputats, on governen a colp de decret destrossant, sense rèpliques, el poc que ens queda de l’Estat del  Benestar.

Aquest decret, a més, ve precedit de la baixada constant, per part del PP, dels pressupostos de les universitats públiques, ofegant-les i en conseqüència obligant-les a reduir despeses.

El govern vol així augmentar el preu de la matrícula de l’educació superior; fer de l’educació pública universitària, un privilegi per a les minories enriquides que s’ho poden permetre. No recorda a un model d’universitat privada? Exactament és el que busquen: privatitzar la universitat, reduir l’autonomia universitària i que la institució educativa esdevinga classista, reminiscències d’un passat d’època franquista.

El nou decret 3+2, per concretar, devalua els graus en 3 anys, fent-los així paper mullat per al mercat laboral, doncs s’hi impartirà “matèria bàsica i generalista”. Així, obligaran a l’estudiantat a cursar estudis de màster per obtindre l’especialització, l’autèntica acreditació universitària, disparant així el preu dels estudis.

El 3+2, també causarà  l’acomiadament massiu del professorat, gràcies a les reduccions de les assignatures de grau, sumades a la baixada de crèdits i alumnes matriculats.

En definitiva, el decret 3+2 és un atac contundent i premeditat contra la Universitat pública, la de totes i tots. Si s’arribara a aplicar, suposaria el tancament definitiu de les portes de la Universitat per a milers de persones. El govern atempta contra el dret a l’educació, afavorint a les classes altes de la nostra societat, als privilegiats.

Hem de dir prou als continuats atacs a l’educació publica i als nostres drets fonamentals. El PP està destrossant el nostre estat de benestar sistemàticament; deixant-nos sense educació, sense sanitat; en definitiva, arrebatant-nos el somriure de totes les maneres que troben.

Des de Joves del País Valencià-Compromís volem mostrar tot el nostre suport a la Comunitat Universitària i instem a secundar la Vaga del pròxim 26 de febrer, així com, a la participació massiva de la societat civil a la manifestació convocada a les 12h del mateix dijous 26 a la Facultat de Geografia i Història.

Si no protegim el nostre present, perdrem el futur. Endavant!

 

Foto realitzada per Fotomovimiento (CC BY-NC-ND 2.0)

Arxivat en: Acció, Educació i cultura, Idees, Moviments socials

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *