Cap de setmana de formació, treball i festa en la #TNTPiles

Més de mig centenar de membres de Joves del País Valencià – Compromís s’han aplegat este cap de setmana a Piles per a celebrar la Trobada Nacional de Tardor que ha comptat amb xerrades, dinàmiques de treball i tallers. L’objectiu d’aquesta tradicional trobada és oferir a la militància i als diversos col·lectius comarcals la possibilitat d’adquirir nous coneixements i habilitats per a l’acció política al seu entorn, a més d’esdevindre un punt de trobada de gent compromesa d’arreu del país.

Unes divertides dinàmiques organitzades pel col·lectiu de l’Horta Sud, incloent una gimcana amb els ingredients de la paella com a protagonistes, van marcar el tret d’eixida de les jornades.

Dissabte va concentrar l’activitat formativa de la trobada amb diversos tallers i xerrades. Pel matí, Raul Camacho i Papi Robles van oferir un taller sobre gestió de relleus en el qual es van posar sobre la taula la trajectòria associativa de qualsevol membre i la importància d’aconseguir marcar un itinerari de militància a través de les seues diferents fases (acollida, participació, responsabilitat i eixida). Posteriorment Noelia Valero va fer un repàs de la situació de la igualtat de gènere al món i va aportar diverses formes de replantejar el paper del llenguatge en la lluita per una societat més igualitària.

Per la vesprada, el portaveu adjunt de Compromís, Fran Ferri i el regidor de la coalició per Castelló, Enric Nomdedéu van oferir una interessant xerrada sobre comunicació política 2.0 i participació ciutadana en la xarxa. Ferri va repassar les diferents eines de participació ciutadana amb que compta tant la nostra organització com ell com a diputat del grup parlamentari a Les Corts. Per la seua banda, Nomdedéu va apuntar a la seua exitosa experiència com un dels representants amb major presència a les xarxes i la necessitat d’impulsar una comunicació més directa, honesta i autèntica amb la ciutadania.

La jornada de treball de dissabte es va tancar amb un taller de realització de campanyes dirigit pel company Pere Fuset, impulsor, entre d’altres, de la campanya d’Adéu PP al 2007, Fes un bot útil al 2008, i Vitamina Compromís al 2011. Fuset va analitzar els encerts i les errades de les diferents campanyes. A partir de l’anàlisi de les diferents accions comunicatives es va procedir al treball en grups per a idear possibles campanyes per al futur pròxim de l’entitat.

La part festiva del dia va estar a càrrec del col·lectiu comarcal de la Safor que va preparar una exclusiva festa en un pub proper amb els majors èxits de la música en valencià i les últimes novetats de l’escena musical internacional.

Per finalitzar el cap de setmana, ha sigut el torn de les decisions amb la reunió de l’Assemblea Nacional, en la qual s’ha triat una proposta base de logotip per a l’entitat que comptarà amb xicotetes modificacions i s’ha decidit el posicionament de la nostra representació al Consell General respecte al reglament de primàries. També s’ha procedit a la renovació de la representació al Consell General amb l’elecció de Mireia Fernández, Salvador Ramón i Judit González com a nous representants en l’òrgan de decisió de la coalició.

A banda de diversos regidors i regidores joves que han participat en la trobada, també hem comptat amb la salutació del regidor de Piles, Francesc Salvador Tur i la portaveu comarcal de La Safor-Valldigna, Pepa Izquierdo, els quals han felicitat a l’organització juvenil per la seua tasca diària i han expressat la importància de la joventut per a garantir el futur del nostre projecte polític.

Durant la trobada, els i les JovesPV també han mostrat el suport de l’entitat a una nova Ràdio i Televisions públiques en valencià davant el primer aniversari del tancament de RTVV amb la gravació d’un vídeo reivindicatiu que ha sigut difós per les xarxes.

 

 

 

Arxivat en: Acció, Trobades

Comentaris

    Deixa un comentari

    L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *