[Comunicat] Prou d’impunitat! No al nazisme!

En setembre del 2005 dihuit persones foren detingudes per la Guàrdia Civil al local de València del Front Anti Sistema, que culminava mesos de seguiment i escoltes telefòniques aprovades pels magistrats. En esta actuació policial es confiscaren armes prohibides i munició destinades al comerç, així com material d’instrucció, tot provinent en la seua majoria d’acadèmies de l’exèrcit espanyol. La gran quantitat d’estos materials va fer pensar, fins i tot, en una suposada vinculació de l’exèrcit espanyol amb este grup neonazi. Les persones detingudes foren imputades de tinença, dipòsit i tràfic d’armes i municions, d’associació il·lícita, de robatori i d’atemptat contra la salut pública.

Després de nou anys, els dihuit neonazis del Front Anti Sistema, entre els quals es troba l’assassí confés de Guillem Agulló i un regidor d’Espanya 2000, han sigut absolts per la Secció Quarta de l’Audiència Provincial de València.

Davant esta sentència els Joves del País València – Compromís volem declarar-hi el nostre rebuig.

Considerem que, en primer lloc, la sentència s’hauria d’haver comunicat degudament a les parts implicades en el procés judicial, i no filtrada a la premsa mitjançant un diari suposadament extern al procés. D’esta manera, es fa palès el menyspreu amb el qual s’ha tractat les famílies de les víctimes de la violència feixista. Estes, que formen part de l’acusació popular junt a altres associacions d’esquerres del País Valencià, no han rebut el tracte que es mereixen i necessiten, donat que les víctimes no han sigut mai reconegudes com a fruit de la violència feixista, sinó de baralles exemptes d’ideologia política.

Des de Joves del País Valencià – Compromís no entenem ni celebrem la sentència, que s’ha basat en la nul·litat de les escoltes telefòniques, sobre les quals els magistrats i la magistrada han considerat que no existeix “cap indici objectiu de comissió de delicte que permeta vulnerar el secret de les comunicacions”. Considerem que s’hi ha ignorat deliberadament el contingut de les converses, és a dir, les múltiples amenaces de violència i planificacions de caceres d’immigrants o persones d’esquerres; així com les veus i la participació de personatges reconeguts de l’extrema dreta política valenciana. Mitjançant les escoltes i els materials confiscats es descobreix l’estructura jerarquitzada i ben organitzada del FAS, que pretenia convertir-se en un punt estratègic de venda d’armes i de coordinació del moviment neonazi a l’Estat espanyol.

Però malgrat estos indicis, per a nosaltres evidències de delicte, els magistrats i la magistrada han volgut descartar les peticions de la fiscalia, que demanava quaranta-dos anys de presó per als imputats. Un dels motius que hi ha influït ha sigut la destrucció de les armes per part de la Guàrdia Civil dies abans del judici, que no considerem per a res accidental. La clara vinculació entre este grup neonazi amb partits polítics legals i l’exèrcit espanyol, ha sigut negada per la viciada justícia valenciana en un intent de tallar aquelles línies d’investigació que destaparien la trama feixista espanyola, encara ben viva. Però la notícia no és un precedent: estos mateixos magistrats i magistrada ja absolgueren fa quasi una dècada Armagedon, un altre grup neonazi.

Des de Joves del País Valencià – Compromís concloem que tant la filtració com la sentència, mostren la parcialitat del poder judicial i la seua dependència a una ideologia que porta més de setanta anys governant. Per esta raó i en concordança amb el nostre treball per la igualtat de les persones, ens posem a la disposició de l’acusació popular per tot el que siga menester en el recurs judicial de la sentència.

La Coordinadora de Joves del País Valencià – Compromís en representació de tota l’organització.

31 de juliol del 2014, País Valencià.

Arxivat en: Llibertat i igualtat, Nacional

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *