A les aules fem poble – En defensa de l’ensenyament en valencià

La Conselleria d’Educació de M. José Català segueix amb l’onada d’atacs a la nostra llengua. Mostrant el més absolut despreci cap a la cultura pròpia, suprimirà línies educatives en valencià a més de 130 centres de tot el País Valencià. En protesta, una gran quantitat d’ells han realitzat tancades per tot el territori.

Des del BLOC JOVE volem mostrar tota la nostra solidaritat cap als pares i mares, professors i professores, amb els i les seues alumnes, que han protagonitzat la resposta i que dia a dia lluiten per una educació amb seny i arrelada al territori. La postura del Partit Popular no s’entén més que amb l’objectiu, de nou, d’acabar amb la docència en valencià, retallar-lo a les aules i traslladar el conflicte als centres. La posició que ensenyar en la nostra llengua, o no, ha de respondre a criteris de demanda deixa molt clar que la Generalitat no té com un valor fomentar l’aprenentatge i ús d’una llengua que va reculant, sinó que ha trobat la fórmula d’accentuar-ne el retrocés sense haver de carregar (tot i que la societat civil no ho permetrà) amb les culpes.

Convé recordar que tot i haver marcat uns criteris sense cap consens amb la comunitat educativa, han demostrat que sempre que no els convinguen els modificaran. Només els pares i mares de 2 alumnes van caldre perquè el CP Pare Català de Benimaclet perdera la línia en valencià, per imposició de Conselleria. Tot açò se suma als continus intents de suprimir l’educació pública en pro de la privada, com ja és tristament habitual al País Valencià.

Des del BLOC JOVE sempre hem deixat clara la nostra postura en defensa del valencià, com a una peça d’identitat i integració del nostre poble. No podem restar en silenci quan una gent pretén utilitzar-la únicament com a eina de conflicte i així, amb la polèmica, anar traient-li presència fins eliminar-la. Cal que tots i totes les valencianes ens unim, en defensa de l’educació pública i de l’ensenyament en valencià, perquè d’açò depèn el nostre futur, com a societat i com a poble.

#alesaulesfemPoble

Arxivat en: Educació i cultura

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *