Fracking: El Maestrat en perill

stoppais

Ja fa temps que l’amenaça de la fractura hidràulica (fràcking) planeja per sobre de les terres del Maestrat. Ara el Senat de l’Estat Espanyol ha donat via lliure a esta pràctica el mateix dia que els valencians i valencianes celebràvem la nostra diada. Un dia festiu i d’exaltació de l’estima que li tenim a la nostra terra i que ha quedat tacat per la possibilitat de que les propostes de Montero Enenergy per a realitzar fràcking al Maestrat es facen realitat.

El fràcking representa una pràctica d’extracció d’hidrocarburs molt agressiva per al territori tant en la construcció dels pous com en la filtració d’elements químics a la terra i el mar. I ara des de l’Estat Espanyol accepten aquesta pràctica, donen via lliure a que el Maestrat siga devastat i destruït deixant la seua població sense mitjans de supervivència i sense terra on viure. Però no només el Maestrat està en perill ja que la fractura hidràulica podrà aplicar-se enlloc de l’Estat Espanyol i, per tant, a qualsevol part del territori valencià.

Després que una taula d’experts posara de manifest la perillositat d’aquesta pràctica a les nostres terres, després que la ciutadania haja dit per activa i per passiva que no vol fractura hidràulica i després dels recents sismes pel projecte Castor el govern torne a ignorar la ciutadania. Una vegada més el govern del PP demostra la seua falta de respecte per les demandes de la ciutadania i pel benestar de les persones.

Des del BLOC JOVE manifestem el nostre rebuig a totes les pràctiques que agredeixen la nostra terra i que posen en perill tant l’ecosistema com els mitjans de subsistència de la població. Tant el Maestrat com tot el País Valencià posseeix una gran riquesa paisatgística i mediambiental que s’ha de protegir més enllà dels interessos econòmics d’unes poques persones. La fractura hidràulica posa en perill tant el benestar de la natura com el de les persones que habiten les terres on s’aplique aquesta pràctica per el que, una vegada més, exposem el nostre rebuig a totes estes pràctiques que no prioritzen el benestar de les persones i dels ecosistemes.

Arxivat en: General, Urbanisme i Medi Ambient

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *