Compromís per Ròtova proposarà la creació d’un ‘fòrum jove’

Ho farà mitjançant una moció al proper plenari ordinari, com a pas previ a un Pla Integral de la Joventut.

Compromís per Ròtova presentarà al proper plenari una moció per proposar la creació d’un fòrum jove, un espai de trobada i discussió amb l’objectiu que siguen els mateixos joves del municipi els qui el duguen endavant. I que, si tot funciona bé, este ‘Fòrum jove’ siga el pas previ a un possible Pla Integral local de la Joventut.

La regidora de Compromís per Ròtova, Nahiana Suñé, ha explicat que “fer unes veritables polítiques de joventut significa, entre altres coses, fer unes polítiques realistes, que aborden els problemes reals dels joves, que hi aporten solucions i que, a més, es facen conjuntament amb ells”.

Per això, ha afegit, “cal que ens dotem d’’una ferramenta que ens permeta aconseguir estos objectius: allò desitjable seria caminar cap a un Pla Integral de Joventut. Però, primer que res, cal escoltar i que siga la mateixa joventut la que establisca les seues necessitats i prioritats”.

“Una joventut associada pot expressar millor les seues necessitats; i les dimensions de Ròtova (un municipi de poc més de 1.300 habitants) requereixen d’estructures no massa complicades i gens burocratitzades, per tal d’evitar el rebuig i la complicació en el seu funcionament:; per això el format de ‘fòrum jove’ creiem que és el més adequat”.

Finalment, des de Compromís, han manifestat que cal valorar la importància de l’autoorganització juvenil i la necessitat de definir les polítiques de joventut des d’una òptica juvenil, i comptar també amb les potencialitats de la creativitat juvenil. Per això, el grup municipal confia que esta iniciativa tinga una bona acollida per part dels joves de la localitat.  

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *