El BLOC JOVE de la conca del Vernissa proposa la creació d’una casa de la música a Ròtova

Aquest mes s’han de presentar els projectes per al denominat “pla Confianza” de la Generalitat Valenciana. Des del BLOC JOVE demanem que es consolide el Cinema Cervantes i que es dedique a la casa de la música.

Fa quasi 60 anys que La Rotovense Musical representa el poble de Ròtova arreu on va a tocar. La nostra banda de música, però, a pesar de tindre una llarga trajectòria, a pesar de ser un moviment cívic i associatiu de primer ordre al poble, no ha aconseguit un lloc digne per a fer allò que necessiten els seus integrants: fer música i cultura.

Actualment, la totalitat d’agrupacions bandístiques de la comarca compten amb un local per a assajar i poder realitzar els concerts. Tot i tenir una de les bandes amb major història de la comarca (recordem que els precedents es remunten al segle XIX), el nostre poble encara no disposa d’una casa de la música. I no solament això, sinó que la banda ha de conservar l’arxiu en una casa particular en un altre poble, a pesar que l’Ajuntament ja ha fet ús de les subvencions per a local d’associacions musicals en diverses ocasions i en anys consecutius.

Per això, creiem que aquesta línia de subvencions és una bona oportunitat per poder començar-la, almenys en una primera fase; una casa de la música que trobaria al cinema Cervantes el lloc més idoni.

Fins el moment, s’havia proposat que el projecte del palau inclouria un auditori; també, que el centre polivalent al polígon, quan estiga acabat, podria ser utilitzat per la banda. Però una agrupació musical necessita un edifici amb unes característiques molt concretes pel que fa a la sonoritat i als usos secundaris (assaigs, arxiu, etc.) per a poder dur avant la seua tasca.

Creiem que, si hem de dur avant el projecte del palau, caldria començar el projecte per la consolidació del cinema Cervantes, i estudiar la ubicació d’un primer pis, on poder disposar d’aules per a ús dels músics, una sala per a l’administració, banys, sala d’arxiu.

Per dur-ho a terme, l’Ajuntament podria optar per començar una primera fase i anar completant la casa de la música amb les subvencions per a la millora i condicionament de locals de societats musicals, que convoca anualment la Diputació de València.

Estem segurs que la millora en les infrastructures per a la banda no solament beneficia a esta associació sinó que redundaria en tot el poble, que participa de manera activa en les activitats musicals que se celebren a Ròtova.

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *