Pot fer-se millor

L’esperit nadalenc ens impulsa a fer tot allò que no ens hem plantejat a fer durant la resta de l’any. Amb els propòsits d’any nou hi ha qui decideix deixar de fumar, menjar sa, començar a fer-se el llit o estudiar més. També en aquestes dates ens trobem amb organitzacions polítiques que desenvolupen campanyes caritatives de recollida de joguets, roba o menjar.

MolinerPP
*Moliner entregant joguets. Imatge de www.elperiodic.com.

Qüestionem aquestes accions i reflexionem sobre la funció d’un partit polític. Doncs, no som centres de caritat i rebutjem un sistema vertical de subordinació classista en el que abocar exedents de joguets, roba o menjar cap a gent necessitada i ens indignem amb qui aprofita eixe moment per a fer-se la foto! Considerem que la nostra funció ha de ser horitzontal, trobant la igualtat entre les persones del nostre entorn i amb LA SOLIDARITAT COM A EINA! Per això hem d’optimitzar la capacitat econòmica que tenim al nostre abast i fer que la societat puga adquirir per si mateixa allò que necessita.

Que quede clar, no està malament donar joguets als xiquets o les xiquetes, ni roba a qui té fred ni menjar a qui té fam. No és aquesta la crítica, sinó la manca d’ètica i la forma com s’està fent! Rebutjem la praxis de l’aprofitament propagandístic! Critiquem l’ús i manera de desenvolupar aquestes accions de caritat (donacions de roba, menjar i joguines) amb polítics o logos de partit al fons. Emprar desgràcies i misèries alienes per traure una bona foto de premsa o una bona imatge davant el veïnat.
Al final de tot, hi ha qui rebrà ajuda però també cal ser conscients que ho farà sense saber que per la seua necessitat i mancança ha estat partícep d’una campanya de propaganda d’una organització política (també en el seu apartat juvenil) que no tornarà a visitar-lo fins els pròxims Nadals quan els torne a embriagar aquest esperit nadalenc.

La manca absoluta d’ètica política es demostra en campanyes propagandístiques com aquestes, les quals fan palesa l’ignorància que és pot arribar a tindre d’aquest  principi. Doncs, per a fer que el teu ajut arribe al lloc adequat no cal fer cap foto ni publicitar-ho a xarxes socials corporatives. Ja hi ha diferents associacions (inclús gent anònima) dedicades exclusivament a aquesta tasca al llarg de tot l’any! Entitats que estaran encantades de rebre ajuda sense interessos partidistes pel mig.

El jovent de la ciutat podem recolzar i col·laborar amb les ONGs locals des de dins i no convertir-nos en elles per a atribuir-nos mèrits i sense llevar-los l’espai que s’han guanyat amb un llarg treball. Doncs, quan algú vol ocupar el seu lloc, dóna mostra que allò important no és l’acció d’ajuda en qüestió sinó que li cobra vital importància que aquesta es vincule al seu partit polític. Sortir en eixa foto és un exemple de prostitució política absoluta!

Cridem a la mobilització i a l’esforç del jovent de la ciutat amb ONGs i associacions que realitzen tasques d’ajuda al veïnat. Volem una transformació social basada en la solidaritat! Sempre fugint de brutes campanyes propagandístiques i creant en positiu un sistema d’iguals amb cooperació entre totes i tots. Ja estem farts de morals caritatives caduques i #PPostureo. Sabem que POT FER-SE MILLOR!

Col.lectiu de joves de Compromís per Castelló http://castello.compromis.net/

Arxivat en: Comarques del nord, Els Ports - Maestrat, General, La Plana Alta - L'Alcalatén, La Plana Baixa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *