Llibertat maternal

Avui veu la llum la reforma de la llei d’avortament de Gallardón, una reforma que torna a retallar drets i llibertats. Aquesta vegada ens toca a les dones, restringint la nostra llibertat reproductiva i retornant al tractament que es feia de l’avortament als anys 80. Els supòsits establerts per aquesta reforma no escolten la Unió Europea ni la ciutadania fent-nos retrocedir fins a uns supòsits amb unes exigències molt més restrictives que les de la llei de 1985.

La promesa electoral de reforma de la llei d’avortament del PP, una de les poques que per el què es veu tenen intenció de complir, elimina els terminis en la interrupció voluntària de l’embaràs. A partir d’ara les dones només podrem interrompre la gestació en cas de violació o de greu perill per a la salut materna o del fetus establint una de les legislacions més restrictives de la Unió Europea. A més les menors d’edat no podran interrompre el seu embaràs si no és amb consentiment patern. Al segle XXI el Partit Popular ens deixa en una de les situacions que més limiten la llibertat reproductiva de la història de la democràcia i del conjunt europeu abocant a les dones als avortaments clandestins en condicions inhumanes, que inclús les poden portar a la mort, o deixant-ho en mans del poder adquisitiu per poder anar a l’estranger a realitzar la intervenció. Cap dona gaudeix avortant, és una de les desicions més importants i complicades de la nostra vida, si així ens veiem obligades.

Així doncs, en un estat on les retallades ens deixen sense sanitat pública de qualitat, on les ajudes socials als col·lectius més necessitats han disminuït i on la pobresa augmenta cada dia, ens imposen a la força ser mares. Ens treuen el dret a decidir sobre el nostre propi cos. Ens obliguen a assumir les responsabilitats i despeses que suposa ser mare. Ens retornen a èpoques passades. En definitiva, tornen a aplicar les bases del patriarcat tutelant la llibertat femenina i situant-nos com a ciutadanes de segona per no poder decidir per nosaltres mateixes.

El BLOC JOVE, com a organització juvenil i de recerca de la igualtat, es posiciona totalment en contra d’esta barbàrie social i legislativa. Recolza els col·lectius feministes en el reclam de la llibertat en quant a la interrupció de l’embaràs. Es manifesta totalment a favor de la llibertat de les dones sobre el seu propi cos i sobre la seua pròpia vida. Perquè les dones no som un objecte que dona vida sinó persones lliures que decideixen donar-la. Per la total concepció de la dona com a subjecte autònom i lliure. Per la llibertat d’elecció i la protecció sanitària. Reclamem l’avortament lliure, universal i digne.

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *