“9 d’octubre – Escrivim el nostre futur”

cartell-mani9octubre2013

El 9 d’octubre és dia de lluita al País Valencià. L’entrada de Jaume I al cap-i-casal va donar el tret d’eixida a la nostra existència com a valencians i valencianes, i és des d’aleshores que seguim treballant pel nostre lloc al món. Des que el Regne de València va passar a formar part de l’administració espanyola veiem vulnerats, dia rere dia, els nostres drets culturals i nacionals per un estat que ni ens respecta ni vol acceptar cap pluralitat, obsessionat amb la idea d’una Espanya gran i uniforme.

En els darrers mesos hem vist una onada d’atacs per acabar amb la nostra parla, a tot arreu; ja siga al País Valencià amb el decret del plurilingüisme, a Catalunya amb l’intent per tombar la immersió lingüística, a les Illes Balears amb la imposició del TIL o a la Franja de Ponent amb la secessió del LAPAO. Des del BLOC JOVE senyalem els culpables, per dir-los ben fort que volem viure en valencià, perquè és la nostra llengua i esta és la nostra terra.

Cal crear consciència, fer vore la societat que tenim dret a existir i que volem seguir fent-ho. Entre tots i totes hem de construir un País Valencià lliure i sobirà, respectuós i plural. Al BLOC JOVE entenem el nacionalisme des d’un punt de vista social i ecològic. Per a nosaltres és imprescindible lluitar pels nostres drets nacionals al mateix temps que treballem per la justícia social i el respecte al mediambient. Perquè tant la llengua, com la cultura, com les persones que ací hi viuen, com les nostres muntanyes, valls i platges, conformen la nostra nació.

Com a valencianistes fem una aposta clara pel dret a decidir. Votem per un País Valencià lliure d’interferències espanyolistes, votem per deslligar-nos de la dependència als mercats, votem per un territori verd, votem per un projecte comú basat en el respecte i la pluralitat.

“..hi haurà un dia que no podrem més i llavors ho podrem tot..”

Vicent Andrés Estellés

País Valencià

Arxivat en: Educació i cultura, Llibertat i igualtat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *