#VolemMés! – Manifest del 9 d’Octubre, Diada Nacional del País Valencià

Des de Joves del País Valencià – Compromís, volem desitjar-vos un 9 d’Octubre de celebració i reivindicació. En la nostra Diada Nacional, commemorem el nostre naixement fa quasi vuit segles i reafirmem positivament la nostra identitat com a poble cada vegada més plural, acollidor i divers. Els valencians i valencianes ens hem construït amb mans de tots els colors i accents molt diversos, mentre projectem la nostra convivència des de la modernitat, la justícia i la cohesió. I des d’aquesta perspectiva diem que #VolemMés, més joventut, més llibertats, més sobirania, a la fi, més País Valencià.

El nostre país es troba enmig d’un canvi sense precedents. Després de 20 anys de foscor i la desfeta comesa per un Partir Popular que encara diu que ens hem de sentir orgullosos del seu llegat, les polítiques valentes d’un govern valencianista i progressista són ja una realitat per al conjunt de la ciutadania valenciana. Persones que volem més canvi i més polítiques per a les persones fetes per gent com tu.

I és que volem #MésJoventut i més oportunitats per a un jovent que ha estat oblidat i maltractat per un govern central que ha permés que la taxa d’atur superara el 50% i no estableix cap mesura contra l’alarmant pujada dels preus de lloguer. Per altra banda, #VolemMés baixades de taxes universitaris, més programes avalem joves i més suport a la mobilitat jove a les ciutats. En resum, més de les polítiques fetes per les institucions valencianes en els darrers 3 anys.

Mentre Europa pren un caire xenòfob les persones del País Valencià hem demostrat que som gent solidària, oberta i amable, que al nostre territori no s’accepten les agressions racistes, masclistes ni homòfobes. És necessari tornar a reivindicar la llibertat d’expressió en un moment on cançons o expressions fan sospitoses a les persones i la justícia les arriba a convertir en criminals. Cal continuar normalitzant la diversitat siga ètnica, sexual o d’opinió. Perquè #VolemMés seguretat, interdependència i suport entre totes.

Totes les polítiques valentes que s’han fet aquests anys, s’han fet en un context de total desigualtat respecte a la resta de regions de l’estat. Som l’única comunitat autònoma pobre que paga com si fora rica. No volem ser més que ningú, però tampoc menys. És necessari un finançament just per sostenir el nostre sistema de benestar i poder invertir en un futur que volem que siga sostenible. El nostre territori necessita les infraestructures que ens pertoquen i no deixarem de reivindicar-les. #VolemMés sobirania i no deixarem de demanar el que és just per a aconseguir-la i evitar injustíces com que el Tribunal Constitucional elimine decrets que volen ajudar a les persones a no morir-se de fred a l’hivern. Perquè l’objectiu és tenir un País valent, alegre i modern.

Perquè som una terra amable, #VolemMés País Valencià, i el volem respectuós amb la seva natura, que pense en els seus boscos i muntanyes i no en els macro-projectes que les destrueixen. Volem un país que siga un exemple al món tal com ho fórem quan acollirem el vaixell Aquarius. Un referent en cooperació internacional que en compte de tancar les fronteres aposta per anar a l’arrel del problema de la migració i que ajuda als països d’origen dels migrants.

Volem un país més feminista on les persones sigam lliures d’expressar-nos i ser com desitgem, on les dones no siguen ni assassinades ni violades ni oprimides per una societat heteropatriarcal que ens invisibilitza, margina i mata. #VolemMés iniciatives parlamentaries com el Pacte valencià contra la violència de gènere i masclista que ja ha aconseguit en només un any posar en marxa el 76% de les mesures. Perquè som persones que anem a canviar el paradigma actual per un en què la igualtat formal i informal siga real, camí d’una societat feminista, amable i equitativa.

El canvi va començar el 2015, però no para, són necessàries més accions i més polítiques per ara si, sentirnos orgulloses i orgulloses del nostre País. Comptem amb tu perquè et sumes a una crida conjunta que diga #VolemMés.

Arxivat en: A les comarques, General, Nacional

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *