JovesPV aposta perquè les persones que representen Compromís a les institucions teixisquen xarxes en l’àmbit internacional

Marta Sorlí, diputada al Congrés, i Marian Campello, diputada a les Corts Valencianes, han sigut les darreres setmanes blanc de crítiques a les xarxes i en certs mitjans de comunicació. En ambdós casos, dues diputades de Compromís que s’havien desplaçat fora del País Valencià per a complir amb les seues responsabilitats polítiques. Per a Joves PV – Compromís conéixer la realitat internacional és clau per poder dur endavant les millors polítiques en matèria de cooperació internacional, i també d’igualtat i drets humans al nostre territori. JovesPV aposta pel contacte de proximitat i per teixir xarxes d’experiències i polítiques que poder exportar i importar.

Els primers atacs es van produir quan Marta Sorlí va avançar un vol des de Nova York –un canvi amb cost zero per al Congrés– per a participar en una important votació al Congrés sobre els drets laborals dels estibadors. A Nova York no estava de vacances ni en viatge d’oci: participava en la trobada ONU WOMEN, una de les trobades internacionals en matèria d’igualtat més important del món i on tradicionalment han participat delegacions del PP i PSOE.

Sembla que la presència de Compromís per primera vegada en un fòrum sempre ocupat pel PP i PSOE incomoda molta gent. Marta Sorlí va defensar no només la veu de les dones des d’una nova perspectiva política, sinó també generacional i territorial. Una tasca que va desenvolupar com a parlamentària responsable en matèria d’igualtat al Congrés.

El segon cas afecta Marian Campello, diputada de Compromís a les Corts Valencianes i portaveu de Compromís a la Comissió de Drets Humans. Convidada per diferents organitzacions per la pau a Colòmbia, la diputada va marxar en tasca diplomàtica per conéixer la realitat de procés de pau després del resultat del darrer referèndum realitzat sobre aquesta problemàtica. Un viatge de deu dies en un període sense activitat parlamentària i amb una atapeïda agenda per entrevistar-se amb organitzacions pacifistes, feministes i fins i tot militars que viuen dia a dia en un dels països més insegurs d’Amèrica Llatina.

Mentre es trobava allà posant en perill fins i tot la seua integritat física, els mitjans de la caverna mediàtica i el PP arremetien per no haver estat present en l’únic compromís parlamentari en agenda: la Comissió d’Investigació de CIEGSA, de la qual n’és presidenta. Una comissió que va durar deu minuts, amb un únic punt consensuat per tots els grups parlamentaris (a excepció del PP) i en la qual Marian Campello va ser substituïda pel vicepresident, tal com li corresponia.

Però la caverna es va tirar damunt i el PP va aprofitar l’absència de la presidenta per a demanar l’extinció d’una comissió que es dedicarà a investigar un forat de mil milions d’euros en la construcció de centres escolars. Una comissió retardada intencionadament pel PP des del seu inici com així apunten tots els grups parlamentaris que formen part de les Corts.

 

Arxivat en: A les institucions, Congrés, General, Les Corts, Relacions internacionals

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *