28 de juny #ambOrgull

Al llarg de la nostra història s’han viscut fets clau que han canviat el rumb de la història per a bé o per a mal. El descobriment del foc, la invenció de l’imprempta o la revolució industrial. Però, de les xicotetes revolucions ningú o quasi ningú fa memòria. És el cas de la revolta de l’Stonewall Inn de Nova York, on es va deixar de costat la passivitat per donar pas a la valentia i, gràcies a això, les persones hem avançat considerablement per la normalització LGTBi. Però, ha sigut una llarga travessia i encara queda camí a fer.

Fins els anys 60 era habitual que la policia entrara i escorcollara els bars freqüentats per gent LGTBi. En aquelles batudes era punible, fins i tot, agafar-se de la mà de la persona que estimaves. Però va haver una nit que es va dir prou. El dia 28 de juny de 1969 a l’Stonewall Inn una gentada va plantar cara a la policia que durant tan de temps els i les havia reprimit per la seua condició sexual. A partir d’aquella revolta, les diverses mobilitzacions en pro de la diversitat sexual i l’igualtat d’aquesta ens han permès avançar a poc a poc cap a una societat més justa. Però, ens queda molt a fer. Hui en dia encara vivim agressions pel fet de tindre una condició sexual diferent, bullying als centres educatius o la no-acceptació familiar. A sovint, aquests casos acaben amb el suïcidi o anys i anys de psicòlegs per evitar un desenllaç pitjor.

Dit això, queda clar que encara queda molt de camí a fer perquè puguem agafar de la mà a la persona que estimem o besar pel carrer sense complexos. Hem de seguir fent camí perquè els xiquets i xiquetes LGTBi no tinguen por ni vergonya de parlar amb la familia o amb les seues amistats del seu primer amor. Queda un troç del camí a fer, tot i haver fet el primer pas: fer fora els saquejadors de la nostra dignitat. I, és que, el passat 24 de maig una gentada va omplir les urnes de somriures, de diversitat sexual, d’igualtat, de valentia i d’alegria. Així com a l’Stonewall Inn, al nostre País Valencià, hem deixat enrere la por, la desesperació i la passivitat i hem agafat la valentia i l’energia per canviar-ho tot.

Des de JovesPV us convidem a participar en les diferents manifestacions pel Dia Internacional de l’Orgull LGTBi i, sobretot, a estimar sense complexos. Amb valentia i alegria perquè l’amor no entèn de fòbies.

Arxivat en: Acció, General, Moviments socials

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *