Aclariments sobre el procés de selecció del nou logotip.

Des de l’organització Joves del País Valencià – Compromís  volem realitzar alguns aclariments al voltant del procés de selecció del nou logotip de l’entitat juvenil:

1-      Des de JovesPV valorem i respectem el treball de les persones que es dediquen al disseny gràfic de forma professional i, evidentment, creiem que la seua feina ha de comptar amb una remuneració digna.

2-      Per este motiu hem contractat en diverses ocasions els serveis professionals de disseny gràfic, com ara en els dissenys de la trobada Ideació, maquetació de material imprès, o en la imatge de la campanya electoral de 2011 ‘Vitamina Compromís’. En estos processos buscàvem el nivell de qualitat que només ens poden oferir els serveis de professionals i vàrem realitzar encàrrecs directes a persones qualificades.

3-      El procés de selecció d’un nou logotip per a l’entitat, tal i com es va fer amb l’anterior logo del BLOC JOVE, no busca un concurs de treballs professionals sinó un procés de selecció participatiu i obert. Som conscients que així renunciem al valor afegit que pot atorgar el disseny professional però hem considerat que la tria d’un logo -com en la tria del nom de l’entitat, o en l’elaboració d’algunes campanyes de comunicació- s’ha de buscar la implicació i la participació de la nostra base, i per això no són exigibles estàndards professionals.

4-      Per tant, el concurs no està adreçat a la recerca de la millor proposta de professionals gràfics sinó a arreplegar les propostes de gent que se senta identificada amb la nostra organització. Per això mateix ni el jurat, ni els requisits, ni, evidentment, la gratificació, estan orientats a un encàrrec professional en l’àmbit del disseny gràfic (en este cas hauríem parlat de premi o remuneració).

5-      Assumim plenament la nostra errada per no haver sabut transmetre la naturalesa del procés participatiu i haver donat peu a interpretar-ho com un intent d’obtindre treball professional mal remunerat. Possiblement a esta interpretació ha ajudat el caràcter obert de la convocatòria (no limitar-lo únicament a la participació de la militància), l’extensió de les bases i la confusió de certa terminologia, com ara referir-nos a un “concurs”, que té unes connotacions molt marcades per als i les professionals i que, segurament, desconeixíem. En este sentit demanem disculpes per no haver deixat més clar el propòsit del procés.

6-      Manifestem que, com hem fet en diverses ocasions, continuarem realitzant encàrrecs professionals per a treballs on valorem la necessitat d’una persona experta en disseny gràfic.

7-       Agraïm les crítiques i els comentaris rebuts ja que considerem que ens permeten tindre ben present el debat sobre la justa remuneració del treball professional i la necessitat de comunicar millor els nostres processos. En este sentit demanarem una reunió amb l’Associació de Dissenyadors de la Comunitat Valenciana per tal de transmetre-los els nostres aclariments i explicacions sobre este procés de forma personal.

A València, 8 de setembre de 2014.

Coordinadora Nacional de JovesPV.

Arxivat en: General

Comentaris

 1. Roc diu:

  Presentar un concurs per a que després un professional “arregli” l’opció triada continua sent ridícul. Per què no ho “arregla” el professional des del principi?

  Quina falta de compromís, sobretot, amb la gent que ara mateix pot no tenir feina però són un bons professionals.

 2. Àlex Garcés diu:

  Haveu acabat d’arreglar-ho…

  Clar que són exigibles els estàndards professionals. Un logotip és una ferramenta de comunicació, llavors es necessita una persona qualificada. Esteu confonent conceptes, si qualsevol persona pot participar no esteu demanant un logotip, sinó un gargot.

 3. Raül diu:

  Doncs jo ho trobe molt raonable, Roc. Això si, en lo de “Quina falta de compromís” has estat molt fí.

 4. Juanma Gallego diu:

  L’errada de partida és considerar que un logotip pot NO ser un treball professional. És com fer un concurs per triar un metge per a una cirurgia plàstica i dir que s’ha fet perque es volia un resultat participatiu, no professional. Des de JA els dissenyadors demanem el respecte per a la professió. NO, i ho torne a dir, NO existeixen els logotips no professionals. Existeix la desinformació, l’intrusisme, i la falta de respecte, però això és una altra cosa. Tambñe entenc que en una professió on se pot arribar a lo més alt, de manera participativa, sent inspector d’hisenda en compte de llicenciat en Polítiques, estos conceptes no queden clars…

 5. Andrea diu:

  Nada, palabras vacías, que queréis un logotipo gratis y punto. No hay que darle más vueltas.

 6. Trabajar gratis es un lujo que no me puedo permitir diu:

  Gràcies per les explicacions, la numeració de les explicacions i l’autocrítica. Com a bons polítics que sou, sabreu que les paraules són només paraules i que la veritat està als fets. Per això, malgrat totes les vostres paraules, no sabem exactament què fareu amb la convocatòria del concurs: continuaréu apostant per la cerca d’un logotip per cost 0, reformularéu les bases o desconvocaréu el concurs? Us agrairíem moltíssim que ho aclaríreu. Salutacions.

 7. Sonia diu:

  ¿Si algún día deciden cambiar de sede o remodelar la actual también piensan contar, sin menosprecio de los profesionales, con la implicación y participación de las bases? Me parece realmente lamentable el menosprecio que se hace a la profesión del diseñador, y a la cultura en general.

 8. Fidel L. Bousquet diu:

  Si necessiteu fer una instal.lació elèctrica, convocareu un concurs obert amb 0€ de recompensa? Si necessiteu taules i cadires, demanareu als aficionats al bricolatge que us les facin gratis? Si heu d’emprendre algun tipus d’acció legal, buscareu advocats gratuïts i voluntaris?… Cal que continuï donant exemples? Aquest tipus d’iniciatives sòn una enorme falta de respecte. El disseny gràfic és un PROFESSIÓ seriosa, feta per professionals. Aquest tipus de “concursos” el que fan és treure feina al professionals i són un descrèdit pel sector (i pel convocant, de pas).

 9. Krenecito diu:

  Argumentación patética. Espero que vuestros votantes tomen nota.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *