1 de maig : Lluitem per poder quedar-nos

1demaig

Ningú és lliure de triar si es veu forçat a emigrar.

Treballar al País Valencià s’ha convertit en una fita pràcticament impossible per a milers de joves que acaben decidint anar-se’n fora a provar sort. Amb una política laboral que beneficia la precarització del treball, els acomiadaments gratuïts i la inestabilitat constant, els i les valencianes es troben en una situació cada vegada més empobrida. Si a això li sumem l’elevat percentatge d’atur al nostre País, la fórmula ix redona per l’explotació dels i de les treballadores.

El País Valencià ha sigut una de les zones més castigades d’Europa per la crisi, degut a una economia dirigida a omplir-se les butxaques unes quantes empreses i unes quantes polítiques a base d’un negoci amb data de caducitat, mitjançant estafes, desastres mediambientals i corrupció. A la caiguda estrepitosa del nombre de persones amb feina l’han seguit unes polítiques del Partit Popular orientades a empoderar la direcció de les empreses en detriment de qui treballe, a tallar les subvencions per a joves amb esperit emprenedor, a limitar l’accés a la universitat, a deixar a zero el pressupost per a investigació, a rebaixar el salari mig. A retallar, en definitiva, un seguit de drets laborals aconseguits amb molt d’esforç durant anys de lluita. La conseqüència d’això és que ens hem convertit en un País precari, sense esperança per un jovent que està de sobres preparat i que no veu altra eixida que anar-se’n fora a treballar si no vol quedar-se per haver de viure cada vegada pitjor.

Des del BLOC JOVE defensem la necessitat de fer fora del govern els i les culpables de la nostra situació actual qui, junt a certs bancs i empreses, han col•laborat per donar un cop de mort als drets laborals de tots i totes. Cal que canviem el rumb per poder donar una esperança laboral als i a les valencianes repartides arreu del món en busca d’un major nivell de vida. Ningú és lliure de triar si ha d’emigrar de manera forçosa, volem que tornen totes eixes persones que no han tingut altra opció, que s’estimen el País Valencià i volen viure-hi ací. Perquè tenen dret a tornar, perquè tenim dret a quedar-nos. Per tot això, i per moltes coses més, fem fora del poder els i les culpables!

#Tornariquedarnos

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *