El BLOC JOVE rebutja les prospeccions al Golf de València

El passat divendres 21 de febrer el BLOC JOVE es va posicionar totalment en contra de les prospeccions petrolíferes que afectarien les Illes Columbretes. Durant el IX Congrés Nacional d’aquesta formació, la delegació de Comarques del Nord va presentar una proposta de resolució aprovada per unanimitat en contra de les prospeccions petrolíferes al Golf de València. A més a més, es van arreplegar desenes de al·legacions signades per la militància allí present que demanen que aquests permisos s’aturen.

Lorenzo Cumba, secretari territorial de Comarques del Nord ha afirmat “una vegada més el BLOC JOVE ha recolzat a les nostres comarques front als atacs constants al nostre medi”.

Les prospeccions petrolíferes al Golf de València, les quals foren adjudicades pels govern estatal a l’empresa Cairn Energy, suposen greus amenaces al litoral mediterrani afectant en la seua majoria a les Illes Balears, el parc natural i reserva marina de les Illes Columbretes així com a gran part de la costa del País Valencià. “Des del BLOC JOVE sempre hem manifestat el rebuig a qualsevol tipus d’activitat que puga fer perillar la nostra riquesa natural i els nostres medis de subsistència” ha dit Cumba.

La ciutadania valenciana ha manifestat el seu rebuig a la possibilitat de ferir el nostre territori mitjançant diverses activitats i actuacions. El mateix dissabte dia 22 es van congregar centenars de persones a Castelló de La Plana per a demostrar l’estima al nostre territori i la intenció de conservació del mateix. “Recolzem, hem recolzat i recolzarem totes les accions civils en contra de qualsevol tipus d’amenaça al nostre territori. Des del rebuig més radical al Fracking i el Castor fins als estudis que l’empresa Cairn Energy vol fer ara i que afectaria de manera immesurable a les nostres estimades Illes Columbretes” va concloure Cumba.

Aquest recolzament per part del BLOC JOVE i de Compromís no és nou. Tant el Grup Compromís a la Diputació de Castelló com el col·lectiu Maestrat-Els Ports (territori afectat pel Fracking i el Castor) sempre han treballat al costat de les plataformes ciutadanes i han reclamat que aquest tipus de pràctiques s’allunyen del nostre territori. Ara el col·lectiu de Compromís per Castelló és el que encapçale aquest treball sempre recolzat per tota l’organització de Compromís tant a Comarques del Nord com a tot el País Valencià.

A l’acció contra les prospeccions al Golf de València també van participar i mostrar el seu recolzament Joves d’Esquerra Nacionalista-PSM i Gazte Abertzaleak, joventuts del PSM i EA, que també acompanyaren el BLOC JOVE en el seu IX Congrés.

Arxivat en: Comarques del nord, Urbanisme i Medi Ambient

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *