Compromís Jove vos convida a la jornada #fem9doctubre a Llocnou de Sant Jeroni

Compromís Jove de la conca del Vernissa organitza un concert el proper dissabte 13 d’octubre, que reuneix Escak al Rei, Garrotada i Alterkat (amb DJ Sui per a tancar la festa), a més d’un documental sobre la cançó en valencià.

Llocnou de Sant Jeroni acollirà el proper dissabte la jornada “#fem9doctubre”, per tal de celebrar la diada valenciana, tot i que el concert té lloc el dissabte 13 d’octubre, a la plaça de l’Església del municipi. La jornada, sota el lema “#fem9doctubre”, està organitzada per Compromís Jove de la conca del Vernissa, per tal de “donar protagonisme a la joventut en una diada que ens recorda els nostres orígens com a poble”.

A les 20 h., tindrà lloc a la plaça del municipi la projecció del documental ‘València necessita una cançó‘, un vídeo elaborat per dos joves de la comarca (Borja Pons i Guillem Nicolàs) que s’endinsa en el gran moment que atravessa la música en valencià. Més de 30 músics, periodistes i professionals del gremi analitzen el que coincideixen a denominar com el millor moment del sector de tots els temps. Quantitat, qualitat i diversitat en són les claus. L’objectiu: la normalitat dins d’un país lluny encara de ser-ho.

A les 21 h. hi haurà sopar de faixa, on la gent pot dur-se l’entrepà i la beguda per compartir-lo a la plaça mateix, com un sopar de germanor. A les 22:30 h. els grups participants començaran a fer-nos ballar amb les seues peces.

En aquesta edició ha participat de manera activa els festers joves de Llocnou, que avituallaran la joventut amb les barres habilitades per al concert; i l’Ajuntament de Llocnou de Sant Jeroni, a banda de Discomòbil Manel.

Els grups del cartell.

El grup veterà del concert és Escak al rei. És una agrupació que combina la duresa del punk-hardcore amb potents melodies de vents i ho acompanya amb lletres d’una forta càrrega política i social. Amb aquesta barreja musical han fet una llarga sèrie de concerts a través del territori valencià, especialment a La Safor, d’on és originari el grup.

El 2009 van gravar el seu primer treball “Bona Jugada”, i el passat 30 de juny van presentar el seu segon treball “Principi d’acció i reacció”. Amb un directe ple de ràbia i d’energia, el grup de Castellonet ofereix missatge polític a través del millor mitjà de difusió: la música.

I el grup més jove, en canvi, és Garrotada: naix cap a principis del 2012, de la mà de tres amics, dos de Bellreguard i un de Miramar: Enric Pellicer, Carles Gallardo i Jordi Escrivà, que s’agrupen per diversió i amb la finalitat de transmetre els sentiments, les inquietuds de la societat en forma de música amb estils diferents, passant pel reggae, rap, rock, ska…

Pròximament estarà a la venda el seu primer disc “Els ulls de la història”.

Alterkat és un col·lectiu musical saforenc ‘autogestionat’, de música reivindicativa i lletres engrescadores. Tenen temes propis com ‘Necessite cash’, ‘Quan fa calor’ o ‘Fills dels diners…’. Com tots els grups, han agafat d’altres com a model ; entre els seus referents, destaquen Talco, La Gossa Sorda, Banda Bassoti, Betagarri, Lluís Llach, Obrint Pas… dels qual han arribat, fins i tot, a versionar alguna de les seues cançons. Vénen de tocar al darrer Correllengua de Gandia, on van demostrar les seues ganes de transmetre amb la música i les lletres.

L’edat dels seus components és diversa i, en certa manera sorprenent: des dels 14 (que té el bateria) fins a quasi 18 que en tenen el trombó i el trompeta. Però no es deixeu enganyar per la curta edat: són un grup amb ganes de treballar i, de segur, un gran i llarg futur per davant. (foto Alterkat: Alba Rodríguez)

El concert el tancarà fins ben entrada la matinada DJ Sui, un jove discjòquei de Ròtova.

Imatge: Alterkat. Alba Rodríguez.

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *