#ReviuEl25Abril: JovesPV reivindica el 25 d’abril com a Diada del País Valencià

Aquest cap de setmana se celebraran arreu del País Valencià actes en commemoració del 25 d’abril. Des de JovesPV-Compromís assenyalem la importància de celebrar aquesta data i reivindicar-la com a Diada del País Valencià. Mentre que el 9 d’octubre és un dia de celebració, tenim motius de sobra per fer ús de la segona diada del País Valencià i demanar tot allò que com a poble ens manca.

JovesPV destaquem que allò principal el 25 d’abril és recordar com, després de la derrota d’Almansa, el poder central espanyol ens va arrabassar els drets com a poble, per a controlar-nos i subjugar-nos i denunciem que esta pràctica s’ha seguit portant a terme fins els nostres dies amb exemples com l’infrafinançament, el malbaratament dels recursos propis, la desvertebració en matèria d’infraestructures o la potenciació de la cultura aliena i el menyspreu a la pròpia.

Un repte important és enfocar la Diada com una oportunitat per a l’expressió de les aspiracions col·lectives del poble valencià. La recuperació d’un autogovern fort amb major capacitat decisòria per part de les institucions valencianes és un element clau per a l’increment del benestar de tota la ciutadania.

Arxivat en: Educació i cultura, General, Idees

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *