Tercer aniversari de la #PrimaveraValenciana

Ara fa tres anys del naixement de la Primavera Valenciana, una protesta que esdevingué resposta social contra les insuportables retallades en educació i, en definitiva, contra la destrossa que estava sofrint l’estat del benestar per part de la Generalitat Valenciana.

Les joves del Lluís Vives, indignades per la situació, varen organitzar concentracions pacifiques al carrer Xàtiva contra la situació precària de l’educació. La policia va passar per sobre dels drets fonamentals carregant contra elles sense motiu, detenint algunes de les estudiants que allí es trobaven.

Les protestes es varen fer cada vegada més massives, responent la societat  contra les injustes càrregues policials i contra la greu situació de retallades als serveis públics. Les càrregues policials van seguir endavant i, cada dia, el nombre de detingudes es va fer major.

Finalment, 350.000 persones es van manifestar el dissabte 25 de febrer de 2012 contra les retallades del Consell de la Generalitat Valenciana pels carrers de València, Alacant i Castelló. Demanàvem la dimissió de Paula Sánchez de León com a responsable política de les desmesurades càrregues policials.

Ara fa 3 anys d’aquella Primavera Valenciana de 2012 i, certament, la situació actual de l’educació i, per extensió, dels serveis públics, han continuant sofrint atacs per part del Consell de la Generalitat Valenciana i del Govern de l’Estat Espanyol.

La primavera no va acabar en aquell gelat febrer de 2012, la Primavera Valenciana continua; ha estat present durant estos tres anys amb la participació massiva de la societat civil valenciana contra les injustícies que patim cada dia les valencianes i els valencians per culpa dels qui volen acabar amb l’educació pública.

La primavera donarà els seus fruits el pròxim 24 de maig, la primavera farà possible el canvi valencià que tant necessitem i ens mereixem, la primavera va vindre per no anar-se’n.

Arxivat en: A les comarques, Acció, Ciutat de València, Comarques Túria-Xúquer, Educació i cultura, Idees, Moviments socials

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *