La nostra veu al món

Defendemos nuestras señas de identidad, nuestras tradiciones y nuestra lengua” és un dels arguments que cada dia podem vore esgrimir a membres del Partit Popular. Això sí, ho fan en castellà com el President Alberto Fabra*. I clar, ens serveix de clar exemple sobre la nul·la activitat popular en defensa de senyes d’identitat, tradicions i llengua, per molt que se’ls plene la boca de dir-ho.

LLENGUA-CATALANA


Per això, senyores i senyors del Partit Popular:

Defender nuestra lengua’ no és tancar la televisió pública valenciana. Ni és apagar la veu de l’únic mitja públic que emetia en la nostra llengua a base d’un ERO que ha estat declarat nul per una sentència en contra del Tribunal Superior de Justícia Valencià. Ni molt menys emprar-la com a eina de corrupció a base dels diners del poble valencià.

Defender nuestra lengua’ no és tallar l’emissió d’altra televisió pública de llengua comú que ens repetien al País Valencià. Perque, per molt que els pese, TV3 defensava millor la nostra llengua com mai ho han fet vostès.

Defender nuestra lengua’ no és suprimir 151 línies de valencià de 135 col·legis diferents, com així ha informat Escola Valenciana. Ni és deixar a 14.000 alumnes sense la possibilitat d’estudiar en valencià.

Defender nuestra lengua’ no és amenaçar a Acció Cultural del País Valencià a tallar l’emissió gratuïta a tot el País Valencià de CatRadio i CatInfo amenaçant amb sancions econòmiques intolerables, amb un clar abús del seu poder.

Per tant, abans de continuar amb el seu actual conflicte contra l’Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL) per la seua concepció purament filòloga del concepte de “valencià”, els hi demanem que deixen la seua política destructiva vers la nostra llengua i, si poden, intenten practicar-la. Doncs defensar la nostra llengua no és lo mateix que anar a l’atac del valencià. Un idioma és una ferramenta comunicativa d’enteniment entre persones. Ens ajuda a compartir i traslladar la nostra veu al món!

*Agraïm també al Molt Honorable President els intents per practicar públicament la nostra llengua: http://www.youtube.com/watch?v=bZPji0WSfhc

Col·lectiu de Joves de Compromís Castelló

 

Arxivat en: Comarques del nord, Educació i cultura, General, La Plana Alta - L'Alcalatén

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *