“Joves, valors i democràcia”, carta oberta del secretari general del BLOC JOVE

brsz1fotobj

 

Diuen que la política de primera línia porta implícit un nivell d’exposició mediàtica gran. A mi, personalment, això no em molesta. A Compromís tenim idees i projectes per omplir diaris i noticiaris sencers,perquè estem ací per canviar el País Valencià des de l’esquerra, el valencianisme, l’ecologisme i la radicalitat democràtica.Però, malauradament, aquesta exposició mediàtica sovint es veu traduïda en “informacions” falses, “notícies” amb mitges veritats i que posen en boca de persones i organitzacions paraules que mai no han dit. Ara mateix parle de diverses referències a la premsa sobre postures del BLOC JOVE en relació al procés de tria de candidats de Compromís. Escriuen sobre si anem en una o altra persona a canvi de no sabem què, com si fórem mercaders que vénen favors. És, simplement, ofensiu.

Aquestes informacions es basen en punts de vista equivocats i, sobretot, antics. Sóc el secretari general del BLOC JOVE i estic més que orgullós de la seua militància i dels valors pels quals participem en política. La joventut valenciana no es passa el dia pensant en càrrecs, en fer i tornar favors, perquè això, exactament això, és el que ens ha portat a l’actual desastre. Eixa forma de fer política no només no és la nostra, sinó que la combatem com a principi. Els i les joves del BLOC apostem de forma decidida per una nova manera d’entendre la política, com la millor eina per a guanyar-nos el futur i l’horitzó de vida digna que l’1% i els seus representants polítics ens estan intentant furtar.

Per tant, no és només que la diagnosi sobre si el BLOC JOVE dóna suport o no a un o altre candidat a canvi de càrrecs estiga equivocada. És que naix d’una visió distorsionada de la realitat i coneix molt poc l’organització de la qual parla.

Nosaltres no ens regim per pràctiques clientelars i caduques, no participem de trocs en cartes amagades ni juguem a ser trilers de la política de baixa estopa. Com a joves no ens podem permetre el luxe de reproduir esquemes fracassats que altres generacions han practicat i que ens han portat als nivells actuals de rebuig a la classe política. Qui vulga continuar fent política a porta tancada que olora a naftalina de la Transició és lliure de fer-ho. Però més enllà de preguntar-se de quins valors participa, ha de ser conscient que la ciutadania, hui en dia, ja no està per aquestes històries. Aquestes formes sonen encara més il•legítimes per a una generació, com la nostra, que ens estem jugant tant en aquest moment històric. Ni més ni menys que el dret a poder formar-nos, treballar i viure dignament en la nostra terra.

Com a joventut tenim l’obligació d’anar cap endavant en la forma de fer política, no cap arrere. I al BLOC JOVE ho tenim clar: allò realment important són els valors. El que volem és treballar pel futur del nostre poble, per poder ser valencians i valencianes lliures, pròspers, cultes i participatius. Amb futur.  I la nostra manera de fer-ho és des de la radicalitat democràtica, l’empoderament ciutadà i la transparència. Volem obrir les finestres de la política i fer córrer aire fresc, regenerar les institucions caduques i omplir-les de veus i de noves vies de participació.  Perquè la forma pot ser tan important com el fons.

Qui vulga especular amb nosaltres segur que troba altaveus per intentar fer mal al BLOC JOVE i a Compromís, però no tenim altre camí que respondre a les fal•làcies amb faena i més faena pel nostre futur com a joves i el futur del nostre país. I qui vulga parlar de cadiretes i fer pudor a naftalina, allà ell. A nosaltres, en eixe esquema antic, no ens hi trobarà. On ens trobaran, de segur, és en la fidelitat a la nostra gent, al nostre país, als nostres valors, i en la confiança en el BLOC i en Compromís com a instruments polítics per canviar la dura realitat que ens ha tocat viure. Ens trobaran, en definitiva, en la coherència que expressa una frase que portem gravada com a guia en aquest complex món de la política:dir el que fem, fer el que diem.

Fran Ferri en representació de la Coordinadora Nacional del BLOC JOVE.

Carta oberta publicada al Blog de Fran Ferri.

Arxivat en: Llibertat i igualtat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *